vrijdag 1 juni 2012

2+1 Maureen Johnson


Er zijn 3 meiden die BFF's zijn, ze doen alles samen, ze heten Avery Mel en Nina. Nina gaat naar een summer school in de zomervakantie, ze word heel erg smoor op Steve, een jongen die ze daar leert kennen, ze krijgt wat met 'm. Maar dan komt ze weer terug naar Nederland, en ze heeft haar vriendinnen Avery en Mel zo gemist! Maar dan blijkt het dat Avery en Mel een heel groot geheim hebben, ze probeert erachter te komen en gaat hun spioneren. Avery en Mel gaan naar het winkelcentrum en ze volgt hun, ze ziet ze zoenen in de paskamer! Ze blijken lesbie te zijn...


het eindigt allemaal goed, want ze blijven gewoon vriendinnen. <3




Cijfer: 8,0



donderdag 31 mei 2012

100% Mila Niki Smit 


Mila is een meisje, en ze wil heel graag modeontwerpster worden, en werken bij Louis Vuitton. Ze gaat met haar vader naar Parijs, zodat ze inspiratie kan opdoen uit Parijs; "de mode stad". 
Maar ze mist haar vriendinnen toch wel een beetje, en haar vriendje Bas. Ze moet dus ook naar een andere school, en niet echt iemand vind haar kleding leuk. En dan maakt Bas (haar vriendje) het ook nog eens uit. 


Maar dan komt ze een jongen genaamd Nino tegen in het hotel waar ze "woont". Ze willen allebei heel graag hun dromen laten uitkomen; Mila: Mode ontwerpster bij Louis Vuitton, en Nino: muzikant. 


Maar dan komt Mila erachter dat Nino allang een muzikant is, hij is zanger in een beroemde band. Als haar klasgenoten erachter komen dat ze iets heeft met Nino, willen ze ineens allemaal vrienden zijn met Mila. Mila komt erachter dat Nino een liedje heeft geschreven voor Mila. Mila wil heel graag weer een keer afspreken  met Nino, maar hij is niet te bereiken. 


Mila gaat maar aan haar eigen droom werken, ze stuurt haar boek met haar mooie ontwerpen op naar Louis Vuitton. Ze gaat na een paar weken er zelf naar toe, het lukt haar de baas van Louis Vuitton te spreken genaamd Marc. 


Ze heeft het helemaal gemaakt want ze heeft een baan bij Louis Vuitton, ze mag bij heel veel leuke dingen helpen. En Nino doet het lied voor Mila met zijn band, en ze hebben verkering. 


Mila vind het weer helemaal leuk in Parijs.


Het is een heel leuk meiden boek, en vooral voor meisjes die van mode houden!
Heel leuk om te lezen! 




Cijfer: 8,5

maandag 28 mei 2012

Vals Mel Wallis de Vries


Vals gaat over dat 4 vriendinnen; Kim, Pippa, Feline en Abbey die in de kerstvakantie een paar dagen naar de Ardennen gaan. Ze hebben in een huisje verder op een paar jongens ontmoet. Een jongen genaamd Casper word verliefd op Pippa. Het gaat heel erg sneeuwen in de Ardennen, en uiteindelijk zijn ze ingesneeuwd. Ze kunnen nergens meer heen. Maar dan is Kim ineens verdwenen, nadat Kim en Pippa ruzie met elkaar hebben gehad. De 3 meiden zijn heel bezorgd. Maar ze krijgen een sms'je dat Kim met de jongens naar Amsterdam terug is gegaan, ze geloven het niet helemaal. Maar dan verdwijnt Feline ook nog, en nu zijn alleen Abbey en Pippa er nog. Er gebeuren nog ergere dingen, want wanneer Abbey hulp aan het halen is in de stad, komt Casper naar Pippa toe en probeert haar te wurgen, maar dan is Abbey terug en schiet Casper dood, want ze wist, omdat het haar 2de huis was dat er een pistool lag. 


Of het goed komt... 
Dat moet je zelf maar lezen.


Het boek vals heeft ook gewonnen dit jaar (2012). Het is een heel spannend boek, en je kan niet meer stoppen met het te lezen. Het is heel erg leuk<3


Cijfer: 9,5



Verdoofd Elle van den Bogaart


Verdoofd gaat over een meisje die Roos heet, haar vriendinnen zijn al heel erg met sex bezig enzo, maar zij hoeft er nog niets van te weten. Er komt een feest, een gemaskerd bal, haar vriendinnen willen haar wat gezelliger en losser maken, dus stoppen ze wat drugs in haar drankje. Ze word er niet hyper van, maar juist heel moe, en een jongen komt bij haar zitten. Ze is bewusteloos en de jongen misbruikt haar. Ze komt erachter en vind het moeilijk om te vertellen. 


Maar als je wil weten hoe het eindigt, dan moet je het zelf lezen:)..


Je blijft er maar in door lezen


ps. ik vind het een hele leuke structuur hebben.




Cijfer: 10 


ps. op dit boek heb ik ook gestemd op de jonge jury site.